Adri van den Berge

Adri van den Berge werkt op dit moment bij het ROC Zadkine te Rotterdam. Hij is daar werkzaam als docent automatisering en geeft al sinds 1987 les in diverse softwarepakketten aan diverse doelgroepen. Aanvankelijk in de bekende pakketten zoals WP, MS-DOS, dBase en Lotus 1-2-3. Later werden dit de programma's van MS-Office. Hij schreef al eerder lesboeken voor tekstverwerken. Sinds 2002 mag hij zich, als één van de weinigen in Nederland, MOS Master Instructor noemen. Hij is auteur van Tekstverwerken, Internet en e-mail, PowerPoint en co-auteur van Windows. Tevens is hij de webmaster van deze site.


Kasper Boon

Albert Sickler bv werd oorspronkelijk opgericht door Kasper Boon. Hij was de eerste auteur die met enorm succes onderwijsboekjes voor computers maakte. Voor een deel werden die boeken uitgegeven onder het pseudoniem Albert Sickler. Verschillende uitgaven bereikten een oplage van meer dan 100.000 boeken! Verschillende boeken (o.a. Pascal voor iedereen) werden in allerlei talen uitgegeven, o.a. Russisch. Boon ging in 1983 naar de Open universiteit om een nieuwe faculteit Technische Wetenschappen op te zetten. Daar bleef hij tot 2003. Zijn grootste interesse is didactiek van computeronderwijs. Hij is co-auteur van Computer als apparaat en Windows.


Lex Donker

Lex Donker werkt op dit moment bij het ROC Albeda te Rotterdam. Hij is tevens ICT-coördinator. Een typische oude rot in het vak. Het maken van een leerboek over spreadsheets (Rekenblad) was een ware uitdaging voor hem. Hoe combineer je werkelijke eenvoud met een aanpak waarbij de leerling/cursist niet klakkeloos uitwerkingen overneemt? Lex is tevens de maker van de database voor het bijhouden van leerlingengegevens.

 

Wilfred Kempers

Wilfred Kempers was eigenaar van een opleidingsinstituut. Dat maakt dat hij als geen ander ook weet hoe de computers door beginners op de werkvloer gebruikt worden. Vanuit dat oogpunt was het voor hem ook een uitdaging om auteur te zijn bij Computer als apparaat en Windows. Op dit moment is hij werkzaam bij het ICT-lyceum in Veenendaal.